Idelisa
Image default
Society / Relationships

Uw dekbed laten reinigen

Mensen brengen ruim 30% van hun leven slapend door. Het is daarom niet onbelangrijk om een lekker bed te hebben. Maar minstens even belangrijk is het dekbed waar we onder liggen. Als we het ideale dekbed hebben gevonden willen we hier natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Dit kan door goed zorg te dragen voor het dekbed. Eén van de dingen die altijd aangeraden wordt is om het dekbed eens in de zoveel tijd even te laten luchten. Ook is het van belang om het dekbed zo’n twee keer per jaar te laten reinigen. Als het gaat om reinigen zijn er grofweg twee opties; stomen of wassen. Maar wat is nu het best voor uw dekbed?

Of u uw dekbed laat stomen of reinigen hangt af van materiaal. Voor een wollen dekbed is stomen de beste manier. Als het gewassen wordt nemen de wolvezels water op en daarvan gaat het opzwellen, niet zo goed voor het dekbed. Synthetische dekbedden daarentegen gaan normaal gesproken prima in de wasmachine. Wel aan te raden om het niet te heet te wassen, want dit kan schadelijk zijn voor het dekbed. Tot slot hebben we dan nog het donzen dekbed. Dit kan in principe gewassen worden, maar niet alle donzen dekbedden kunnen hier even goed tegen. Wanneer u uw dekbed laat stomen is het in ieder geval zeker dat deze niet beschadigd wordt.

Stomen is iets wat de meeste mensen niet thuis kunnen doen. Gelukkig zijn er veel stomerijen die deze klus graag voor u doen, zoals Panda Stomerij. Ze zijn gespecialiseerd in onder meer het stomen en wassen van dekbedden. Ze hebben een aantal vestigingen in Zuid-Holland, zoals een stomerij Leidschendam. Neem gerust even een kijkje op de website voor een stomerij bij u in de buurt. Ook kunt u hier verder informatie vinden over de manier van reinigen en de prijzen.

http://www.stomerijpanda.nl/