Idelisa
Image default
Society / Relationships

Carboxy therapie

Carboxy therapie is een relatief nieuwe manier van het behandelen van de huid. Het wordt nu zo’n zes jaar als behandeling aangeboden in Nederland. De geschiedenis van carboxy therapie gaat echter terug tot bijna 200 jaar geleden. In de Thermen van Royat in Frankrijk werd deze techniek al gebruikt in 1830 en de jaren daarna verder doorontwikkeld. In de koninklijke kuuroorden van Frankrijk werden patiënten behandeld die last hadden van een matige doorbloeding. Door deze patiënten te baden in koolstofdioxiderijke wateren herstelden hun wonden sneller.

Vandaag de dag gaat het iets anders. Er wordt namelijk kooldioxide in de huid geïnjecteerd. Om je een ideetje te geven, kooldioxide is het gas dat champagne zijn bubbels geeft. Verder zit het ook in de lucht die we inademen en is het van nature aanwezig in het lichaam van de mens. Daarbij is het een geurloos en onzichtbaar gas. De nieuwste toepassing van deze behandeling is het jonger maken van de huid. Met name voor mensen die last hebben van donkere kringen rond de ogen kan de behandeling erg effectief uitpakken. Het maakt de huid namelijk helderder en strakker. Na de injectie onder de huid maken de rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, wat er voor zorgt dat het gebied waar de injectie is gespoten zich sneller herstelt. Bovendien functioneren de huidcellen beter.

Een serie van drie tot vijf behandelingen is in de meeste gevallen al genoeg om de wallen en donkere kringen rondom de ogen goed te behandelen. Is sommige gevallen kan het echter zo zijn dat de wallen en donkere kringen volumeverlies als oorzaak hebben. In de gevallen is het juist weer aan te raden om voor een fillers behandeling te kiezen. Het best kun je gewoon op consult gaan bij een goede kliniek, zij hebben er verstand van en zullen weten wat het beste voor je is.

http://clinic63.nl