Idelisa
Image default
Verbouwen

Dampremmende folie: de sleutel tot een goed geïsoleerd huis

Dampremmende folie is van belang bij het isoleren van je huis. Deze folie biedt veel voordelen en helpt erbij om jouw huis energie-efficiënt te maken, dit is de sleutel tot een goed geïsoleerd huis.

Dampremmende folie, wat is het?

Allereerst, wat is dampremmende folie eigenlijk? Deze folie is een dunne laag materiaal, het is gemaakt van polyethyleen. De folie wordt geplaatst aan de warme zijde van een constructie, de warme zijde is de binnenkant van het huis, daar wordt het geïnstalleerd tussen de isolatiematerialen. Je brengt deze folie aan om te voorkomen dat er vocht kan binnendringen bij de isolatie, het is van belang om je isolatiemateriaal te beschermen tegen vocht, anders kan dit leiden tot schimmelvorming, houtrot en energieverlies.

Welke voordelen biedt dampremmende folie?

Voor het goed isoleren van je huis biedt dampremmende folie verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het helpt om je huis energie-efficiënt te maken. Vocht is een echte boosdoener voor je isolatiemateriaal. Door dampremmende folie zal het vocht niet in de buurt komen van je isolatiemateriaal, het materiaal behoudt zo zijn eigenschappen en blijft je huis energie-efficiënt. Als je huis goed geïsoleerd is verlies je minder warmte in de koude wintermaanden en heb je minder afkoeling nodig in de warme zomers, dit resulteert in lagere energiekosten!

 

Als de vocht de kans krijgt om je isolatiemateriaal binnen te dringen en zich op kan hopen, leidt dit tot grote problemen zoals schimmelvorming. Dit ziet er smerig uit, maar nog erger verslechtert het enorm de luchtkwaliteit in je woning. De dampremmende folie vormt een muur tussen het isolatiemateriaal en het vocht, zo heeft het vocht geen kans om binnen te dringen en wordt schimmelvorming voorkomen.

Het installeren van dampremmende folie

Voor het installeren van dampremmende folie hoef je niet gestudeerd te worden, het moet echter wel met beleid worden uitgevoerd. Het is van belang om te zorgen dat je het folie aanbrengt zonder scheuren of gaten. Ook moet je erop letten dat het folie goed aansluit op het isolatiemateriaal, zo ontstaan er geen luchtlekken en blijft je huis energie-efficiënt.

 

De sleutel tot een goed geïsoleerd huis is dampremmende folie. De folie beschermt je isolatiematerialen tegen vocht waardoor de isolatiewaarde behouden blijft, daarnaast verbetert het de luchtkwaliteit omdat het voorkomt dat er schimmelvorming ontstaat. Dus, als je van plan bent om je huis te isoleren, vergeet dan zeker niet dampdoorlatende folie toe te voegen aan je isolatie!

 

https://vendrigpackaging.com/bouwfolie/999-dampremmende-folie-gewapend-op-rol.html