Idelisa
Image default
Society / Relationships

De Spaanse Costa’s

Binnen een paar maanden ligt half Nederland op een strandbedje aan de Spaanse Costa’s. Of je nou lekker lastminute naar Spanje gaat of dat je de hele reis al maanden van te voren hebt uitgestippeld, het maakt niet uit. Het toeristische aanbod is enorm in deze streken, dus niet zo gek dat het zo in trek is. Omdat al die Costa’s best verwarrend zijn gaan we in dit blog de bekendste Spaanse kuststreken langs.

De meest noordelijke costa is de Costa Brava (de Woeste kust), voor velen wel bekend. De streek rijkt van het plaatsje Portbou tot het wel bekende Blanes. Vooral onder jongeren populair. Ook oorden als Lloret de Mar liggen in deze streek. Maar deze streek is zeker niet alleen geschikt voor feestende jongeren, je kunt ar namelijk ook prima watersporten. Verder valt er ook genoeg te zien op het gebied van geschiedenis, kunst en architectuur.

De Costa Blanca klinkt de meeste mensen ook wel bekend in de oren. Uitgestrekte zandstranden, lage duinen, rotspartijen en steile kusten. Je vindt het hier allemaal. Met de hoofdstad Alicante heeft het één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa. Een andere populaire plaats in de regio is Benidorm.

Voor mensen voor wie het niet warm genoeg kan is de Costa del Sol een uitstekende bestemming. In de zomermaanden kan de thermometer hier oplopen tot boven de veertig graden. Ook de zeewatertemperatuur is het hele jaar door zeer aangenaam. Aan de kust zijn er genoeg mooie stranden te vinden. Meer het binnenland zijn het de gebergten die de dienst uitmaken. De hoofstad van de streek is Málaga, ook zeker een bezoekje waard!

Buiten de Costa’s zijn er natuurlijk nog veel meer mooie bestemmingen voor een lastminute spanje. Denk aan de vele eilanden die ook nog bij het land horen. Keus genoeg in ieder geval!

http://lastminutespanje.nl