Idelisa
Image default
Society / Relationships

Bruine vlekken in het gezicht verminderen

Bruine vlekken in het gezicht, nek of onder de oksels worden meestal veroorzaakt door de zon. Meestal komen ze te voorschijn op latere leeftijd, tijdens hormonale schommelingen of tijdens de zwangerschap. Bruine vlekken zijn vaak een doorn in het oog en gaan meestal ook vanzelf niet meer weg. Hier lees je welke methodes er wel voor zullen zorgen dat je zo snel mogelijk van deze vervelende donkere vlekken af komt.

Behandelmethodes bruine vlekken in het gezicht

  1. Goede zonbescherming: wanneer je gevoelig bent voor plaatselijke pigmentophoping dan is het aan te raden om altijd een crème met spf te gebruiken. Deze breng je bijvoorbeeld in de morgen aan op een schone huid waarna je daarover eventueel je make-up aanbrengt.

  2. Gebruik een huidbleek crème: wanneer je graag snel van de vlekjes af wilt komen, dan kun je overwegen om een huid blekende crème aan te schaffen. Een dergelijke crème breng je uitsluitend aan op de donkere vlekken. De vlekken worden vervolgens heel geleidelijk lichter. Je stop met gebruik zodra je het gewenste resultaat behaald hebt.

  3. Chemische peeling: een chemische peeling kun je niet zelf aanbrengen, wanneer je hiervoor wilt gaan dan doe je dat bijvoorbeeld bij een schoonheidsspecialist. De peeling zorgt ervoor dat je huid zichzelf in een rap tempo gaat vernieuwen. Dat gebeurt in de vorm van vervelling. Meestal moet deze behandeling een paar keer herhaald worden met een tussenpoos van 2-4 weken.

Voorkom is beter dan genezen

Wanneer je eenmaal van de vlekken af bent aan de hand van eerder benoemde behandelmethodes. Dan is het wel aan te raden om verdere pigmentontwikkeling af te remmen. Dat kun je doen door altijd beschermd de zon in te gaan, maar ook door in de wintermaanden een spf te dragen. Veelal kun je dit tegenwoordig gecombineerd kopen in een dagcrème of dergelijke.

Welke behandeling spreekt jou het meest aan?

https://www.facebook.com/skinlight.nl