Idelisa
Image default
Society / Relationships

Desktop vs laptop

Bij het kiezen van een nieuwe computer gaan de meeste mensen toch echt voor een laptop. Dit komt omdat je een laptop overal gemakkelijk mee naar toe kan nemen. Toch heeft een desktop computer ook echt wel zijn voordelen. Zo is een desktop computer ook steeds kleiner geworden en zit je niet meer me z’n grote computerkast in huis. Wil je graag de voor- en nadelen weten van de desktop computer en de laptop? Lees dan snel deze blog verder want in deze blog gaan wij de voor- en nadelen behandelen van beide apparaten.

Mobiliteit

De nummer een reden waarom de laptop zo populair geworden is, is mede te danken aan de mobiliteit van de laptop. Omdat de laptop een veel kleiner apparaat is kan je de laptop gemakkelijk overal naar toenemen. Daarnaast is het een desktop en een scherm in een. Een desktop computer moet en wordt vaak gebruikt op een vaste plaats.

Prijs en kwaliteit verhouding

De prijs van een goede desktop computer ligt een stuk lager dan bij een laptop. Het voordeel van desktop computer is dat je deze gemakkelijk zelf kan samenstellen. Wel moet je er aan denken dat je nog wel een muis, toetsenboord en een scherm moet kopen. Een laptop heeft al deze dingen inbegrepen maar zelf laptop samenstellen is een stuk lastiger dan een desktop.

Gamen

Het spelen van spelen wordt vaker en meestal altijd gedaan op een desktop computer. Dit gebeurt voornamelijk op een desktop computer omdat de computer meer capaciteit heeft en gemakkelijker te upgraden is. Een laptop is vaak niet gemaakt om te gamen. Toch is het mogelijk om een gaming laptop samenstellen. Wel moet je hierbij rekening houden dat dit erg prijzig kan zijn.

Onderhoudskosten

Het onderhouden van een desktop computer is goedkoper dan een laptop. Dit komt omdat een laptop lastiger te repareren is dan een desktop computer.

 

http://laptopzelfsamenstellen.nl/

Gerelateerde artikelen

Een typische zomer in Nederland

Bruine vlekken in het gezicht verminderen

Beginnen met tennis