Idelisa
Image default
Society / Relationships

Verschillende soorten kozijnen

Is je kozijn toe aan vervanging, maar heb je geen idee wat voor soort kozijnen er te koop zijn? De kans is klein dat je nog nooit te maken gekregen hebt met het vervangen van een kozijn. Dit komt omdat de meeste kozijnen langer dan vijftig jaar mee gaan. In deze blog gaan we verschillende materialen bespreken en wat de voor- en nadelen er van zijn.

Er zijn veel verschillende soorten kozijnen. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe materialen op de markt gekomen. Een populaire variant is de kunststof kozijn. Naast het kunststof kozijn heb je nog de keuze in andere materialen zoals hout, aluminium en staal. Het kozijn is een belangrijk onderdeel van het huis, omdat via het kozijn al het licht naar binnen komt. Het is dus belangrijk om een goede keuze te maken.

Kunststof

De meest populaire optie is een kozijn van kunststof. Een kozijn van kunststof is goed geïsoleerd en is daarnaast erg milieuvriendelijk. Een ander voordeel van een kunststof kozijn is dat het goedkoper is dan de andere varianten. Daarnaast gaat een kunststof kozijn gemiddeld z’n 25 tot 50 jaar mee. De kans is dus groot dat je het kozijn maar 1 keer hoeft te vervangen.

Staal en aluminium

Een kozijn op maat maken is bijna altijd de beste optie voor een staal of aluminium kozijn. Dit komt mede omdat beide materialen uiterst geschikt zijn voor kozijnen met grote ramen. Beide materialen zijn erg sterk en kunnen veel gewicht aan. Een ander voordeel van de materialen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Je hoeft ze bijna niet te reinigen en de levensduur van het materiaal is vaak z’n 60 jaar.

Houten kozijn

Een houten kozijn staat vaak prachtig bij oudere huizen zoals een grachtenpand. Het voordeel van een houten kozijn is dat je het kozijn elke kleur kunt geven die je maar wilt. Een houten kozijn gaat daarnaast extreem lang mee. Een kozijn van hardhout kan maar liefst 75 jaar mee gaan.

https://directeenkozijn.nl/

Gerelateerde artikelen

Een 9 maanden dagboek voor alle mooie herinneringen

Anniek Schuurs, Mediator Soest voor een ouderschapsplan

Tips voor administratie te verbeteren