Idelisa
Image default
Society / Relationships

Een crematie regelen is niet goedkoop

Is het aan jou om binnenkort de uitvaart voor een overleden dierbare te regelen? Dan is het goed voor te stellen dat je hier een zware kluif aan hebt omdat je zelf nog midden in het rouwproces zit. Je hebt wel andere dingen aan je hoofd dan het regelen van de uitvaart, maar helaas is dit toch iets wat erbij komt kijken. Een uitvaart in de vorm van een begrafenis of crematie is niet eenvoudig en het is daarom ook goed voor te stellen dat je graag wat hulp krijgt bij dit proces. Zeker wanneer de kosten een grote rol spelen is het niet eenvoudig om zomaar een uitvaart te regelen. Of het nou een crematie of begrafenis wordt, de hulp van een uitvaartverzorger komt altijd goed van pas. Meer weten? Lees dit artikel dan zeker nog even verder. 

Een crematie regelen

Een van de meest voorkomende uitvaarten is een crematie. Dit is de goedkopere variant, in tegenstelling tot een begrafenis. Speelt de prijs een grote rol en is het de bedoeling om deze zo laag mogelijk te houden? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een crematie. Dit omdat je dan geen kosten hoeft te betalen voor de kist en de begraafplaats. Er zijn daarnaast wel andere kosten, zoals een urn, die om de hoek komen kijken. Maar deze zijn niet te vergelijken met de bijkomende kosten voor een crematie.

Andere tips om de kosten laag te houden

Een uitvaartzorg kan je goed helpen met het inschatten van de crematie kosten. Daarnaast kan hij of zij je passend advies op maat geven om de prijs zo laag mogelijk te houden. Door slimme beslissingen te maken en te letten op de details kun je de kosten zo veel mogelijk beperken, en toch een prachtige uitvaart hebben in de vorm van een crematie.

https://www.meride.nl/kosten-uitvaart/wat-kost-een-crematie

Gerelateerde artikelen

Goed voornemen: milieubewust zijn

Neppe of echte boom

Een review van Dozenhal