Idelisa
Image default
Society / Relationships

Houd het springen veilig

Trampolines zijn zo leuk. Vroeger sprong je misschien zelf wel veel op een trampoline. En misschien doe je dat nog steeds wel. Het is en blijft gewoon heerlijk om de wind door je haren te laten wapperen terwijl je op en neer en op en neer gaat op de springmat. Misschien hield je het vroeger wel uren vol en hoopte je dat er ‘grote mensen’ kwamen die je de lucht in konden veren. Je leerde er de gekste kunstjes op en als je een salto kon maken en daarna weer kon staan dan moesten je ouders dat zien. Misschien gaf je soms wel heuse trampolineshows aan iedereen die maar kwam kijken.

 

Maar trampolinespringen kan best een beetje gevaarlijk zijn. Dat is de mindere kant van het spektakel. Het levert gewoon een hoop ongelukken op, zo stond er deze week uitgebreid in alle kranten. Zo’n anderhalf procent van de mensen die op de Spoedeisende Hulp komen, zou daar zijn vanwege iets dat mis is gegaan bij het springen op een trampoline. En dat is gewoon erg veel. Daarom zal je er altijd op bedacht moeten zijn dat je het springen zo veilig mogelijk doet en zo veilig mogelijk maakt. Dat kan al door de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Een veiligheidsnet voorkomt het eraf vallen en verkleint de kans op letsel daarmee aanzienlijk. Ook een goede beschermrand is ontzettend belangrijk, want zo komen er geen benen of armen tussen de veren terecht. Maar het belangrijkste blijft dat je zelf of je kinderen veilig springen. Natuurlijk is het leuk om de lichtste persoon meters de lucht in te veren, maar dat maakt het springen helaas wel onveilig.

 

Ingraaf trampolines bieden ook uitkomst. Zo val je geen meter extra naar beneden als je naast de trampoline terechtkomt. Trampolines zijn er in allerlei soorten en maten. Veel springplezier!

https://www.trampolines.nl

Gerelateerde artikelen

Zie jij wat ik zie?

Gratis chatten voor urenlang gezelschap

Maak Davilex tot jouw boekhoudprogramma