Idelisa
Image default
Society / Relationships

Geen inbraak tijdens je vakantie

Als ik aan vakantie denk, dan denk ik aan leuke dingen. Zon, zee, strand, lekker eten en ontspanning. Waar ik niet aan denk, is een inbraak in m’n huis. Toch is dit wel iets dat helaas onlosmakelijk verbonden is met vakanties. Een aantal weken van huis gaan, vergroot namelijk het risico op inbraak. In de zomerperiode wordt er daarom ook veel ingebroken in huizen. Het maakt het inbrekers nu eenmaal gemakkelijker.

Er is niets erger dan terug komen van je vakantie en er vervolgens achter komen dat je volledige huis overhoop is gehaald en je je dierbare en waardevolle spullen kwijt bent geraakt. Het is daarom belangrijk dat je er voor zorgt dat je je huis goed beveiligt tijdens je vakantie. Dit zijn een aantal manieren waarop je dat kunt doen.

De eerste tip is om een camera systeem te installeren in- en rondom je huis. Zo kun je het meteen opmerken als er iemand probeert in te breken. Deze beelden kun je vaak op je mobiele telefoon bekijken, waar je ook maar bent. Dus ook op je vakantiebestemming kun je controleren wat er bij je huis gebeurt. Ook schrikt een bewakingscamera de inbrekers af, want ze willen natuurlijk niet gefilmd worden tijdens het plegen van een strafbaar feit.

Een andere tip is om te zorgen dat het niet te duidelijk zichtbaar is dat je weg bent. Als je al een week lang een caravan voor de deur hebt staan en steeds heen en weer loopt om spullen in te pakken, dan is het voor inbrekers een fluitje van een cent om te ontdekken dat je weggaat. Probeer dit dus zo onopvallend mogelijk te doen. Je kunt ook vragen of je buren af en toe de post willen weghalen en de planten water kunnen geven. Daarnaast is het slim om een tijdschakelaar in te stellen, zodat de lampen aan en uit gaan.

https://www.onlinecamerashop.nl/

Gerelateerde artikelen

Aanschaffen van drones

Neppe of echte boom

Zelfvertrouwen krijgen