Idelisa
Image default
Society / Relationships

Gestopt met werken

De meeste mensen kijken de laatste jaren dat ze nog moeten werken met smart uit naar het pensioen. Toch weten zij vaak niet wat ze precies met al die vrije tijd aan moeten, wanneer die tijd dan eindelijk aangebroken is. Wanneer je gewend bent om je hele leven lang elke dag te werken heb je eigenlijk bijna geen tijd om na te denken over wat je hierna nou eigenlijk wilt gaan doen. Wanneer de dag dat je mag stoppen dan eindelijk daar is, zit je soms een beetje voor je uit te staren. In het begin voelt jet wellicht nog een beetje als een lekkere lange vakantie, maar na een paar jaar kan dat thuis zitten ook wel wat gaan vervelen. Toch zijn er genoeg manieren om al die vrije tijd die je nu ineens hebt in te vullen. 

 

Als eerste kan het helpen om aan de slag te gaan met je handen. Zo kun je eens gaan beginnen met bijvoorbeeld het volgen van een schildercursus of het uitvoeren van kleinere klusjes in huis. Zo ben je lekker bezig met dingen die je leuk vindt. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om nu bijvoorbeeld een boek te schrijven. Je hebt immers alle tijd van de wereld. 

 

Wanneer je het werken toch heel erg mist, maar ook iets nuttigs wilt doen, kun je ook kijken of vrijwilligerswerk misschien wat voor jou is. Zo kun je toch bezig blijven en doe je vaak ook nog eens goed voor andere mensen of voor de dieren. Vrijwilligerswerk is dan ook iets wat veel gepensioneerden een of twee keer in de week doen. 

 

Je kan ook jezelf belonen voor al die jaren van hard werken en een huis in Spanje kopen. Zeg het koude Nederland gedag en kijk eens rond voor een huis kopen costa del sol.