Idelisa
Image default
Society / Relationships

Je woning of bedrijfspand extra beveiligen

Het wordt steeds normaler om een alarmsysteem te installeren in je woning. Vooral in de wintermaanden hebben installateurs van alarmsystemen het erg druk, omdat dit de slechtere maanden zijn als het om inbraakcijfers gaat. Ook benieuwd hoeveel veiliger een woning eigenlijk is met een alarmsysteem?

Er zijn heel veel verschillende soorten alarmsystemen, maar er zijn een paar aspecten waar je op moet letten als je een alarmsysteem wil (laten) installeren in je woning. Je moet bijvoorbeeld goed nadenken over de locaties waar je de sensoren wil plaatsen, of je een stil alarm wil of niet en of je kiest voor een doe-het-zelfsysteem. Het belangrijkste is toch wel dat je een alarmsysteem kiest die de melding doorzet naar een veiligheidsinstantie of alarmcentrale.

Ook het hebben van camerabeveiliging voor je woning wordt steeds populairder. Met behulp van de camera beveiliging kun je de omgeving van je woning altijd in de gaten houden, ook wanneer je op vakantie bent. Daarnaast kun je ook voor camerasystemen kiezen die de beelden opslaan, zodat je deze altijd terug kunt kijken.

Camerasystemen voor bedrijven zijn bijna niet meer weg te denken. Veel bedrijfsverzekeringen eisen dan ook een alarmsysteem en goede sloten in een bedrijfspand. Zolang je deze niet hebt, ben je niet verzekerd tegen inbraak. Er zijn echter verzekeringsmaatschappijen die dit niet verplichten, maar deze maatschappijen geven dan wel een korting op de premie als er een alarmsysteem aanwezig is in het pand. Hoe vervelend het ook is, krijgen veel ondernemers te maken met een inbraak in het bedrijfspand. Als je er dan voor kiest om een alarmsysteem met camera’s te installeren, houd je beter zicht op de zaak op elk moment. Als er dus een keer wat gebeurt, kunnen de camerabeelden van grote hulp dienen voor de politie en het onderzoek. Vaak vergeten medewerkers wat er precies gebeurde in dit soort situaties, maar met behulp van de camerabeelden is dit opgelost. Ook kleine ongevallen op de werkvloer kunnen hiermee opgelost en voorkomen worden. Naast dit alles voelt niet alleen de ondernemer, maar ook zijn werknemers en niet te vergeten de klanten zich veiliger om te werken of over de vloer te komen.

https://www.groenewegendelft.nl/

Gerelateerde artikelen

Brexit biedt kansen

Externe bedrijven voor hulp met de uitvaart

Elke dag een smakelijke portie roddelnieuws