Idelisa
Image default
Society / Relationships

Kerst van 1920 tot 2020

In de afgelopen eeuw is het kerstfeest ongelooflijk veranderd. Waar het kerstfeest ooit helemaal draaide om het Christendom, de geboorte van Jezus en de verering van de Christelijke God, is het nu weer steeds meer een heidens gebruik aan het worden. Zoals het ooit natuurlijk ook was. Maar hoe is dit nou gebeurd?

Laten we eerst teruggaan naar het jaar 1920. Toen werd het feest op een zeer streng Christelijke manier gevierd. In Amerika en Engeland was het gebruik de kinderen kerstcadeautjes te geven, onder het mom van de kerstman, al een gebruik. In Europa ging het kerstfeest echter alleen nog maar over de kerk. En het was een ongelooflijk belangrijke dag, in de eerste wereldoorlog werden de wapens voor een dag neergelegd op kerst. Er zijn zelfs bronnen die beweren dat Duitse en Engelse troepen, die rivaliserend waren, op kerst een potje voetbal tegen elkaar speelden.

Na de tweede wereldoorlog moest Europa weer opgebouwd worden. Er waren dus ongelooflijk veel producten nodig, wat goed voor de economie was. Vanaf de zestiger jaren trok de economie enorm aan, waardoor er een grote welvaart ontstond. De kinderen die in deze welvaart opgroeiden, de boomers, hadden door de sociaaleconomische ontwikkelingen die gaande waren, steeds minder een geloof nodig. Zij zochten hun eigen spiritualiteit uit. Dit leidde tot steeds minder Christenen die het kerstfeest nog traditioneel vierden. Ook grote multinationals zoals Coca Cola deden een duit in het zakje door de Kerstman te populariseren, een afstammeling van Sinterklaas. Kerst werd zo steeds minder een christelijk feest en steeds meer een commercieel feest.

Vandaar ook dat je tegenwoordig overal kersttruien heren, een kerstpak of andere kerstkleding kan kopen. Kerst is veranderd van een streng gelovig feest naar een feest dat veel mensen vieren, ongeacht het geloof. Tegenwoordig gaat het om het samen zijn en het lekkere eten en, natuurlijk, de cadeautjes!

https://www.uglyxmas.nl/

Gerelateerde artikelen

Sportpartner

Académie | Beauty Fashion Shop

India en hun dieren