Idelisa
Image default
Society / Relationships

Spaanse cultuur

In de zomervakantie vertrekken veel Nederlanders weer op vakantie. Ga je met de auto op vakantie? Dan kun je er aan denken om naar Duitsland, Frankrijk of het noorden van Spanje op vakantie te gaan. Het voordeel van een autovakantie is dat je uit kunt stappen wanneer je wilt. Daarnaast kun je zoveel spullen meenemen als je wil. Een nadeel is dat je erg lang in de auto zit en in de file kan staan. Op het moment dat je met het vliegtuig op vakantie gaat heb je hier geen last van. Binnen een paar uur ben je al op je bestemming aangekomen. Populaire vliegvakanties gaan naar Griekenland, Turkije, Italië of het zuiden van Spanje. Ieder land heeft een compleet andere cultuur. De vraag is dus welke cultuur het beste bij je past.

Tapas en salsa  Veel mensen voelen zich aangesproken tot de Spaanse cultuur omdat deze zo anders is dan de Nederlandse cultuur. Zo kunnen de meeste Nederlanders alleen Engels praten. In Spanje spreekt iedereen natuurlijk Spaans. Dit zorgt voor een ultiem vakantiegevoel. Daarnaast is het eten heel lekker. Je kunt in Spanje genieten van de zogenaamde tapas. Tapas bestaat uit kleine gerechtjes die je met het hele gezelschap kunt bestellen. Typische Spaanse tapas gerechten zijn inktvis, risotto, gehaktballetjes in tomatensaus en gevulde paprika. Naast het eten en de taal, heeft Spanje een bruisende danscultuur. Het salsa dansen is erg populair. In de meeste restaurants kun je na 11 uur een dansje wagen.

Boek een vakantie Wil je een vakantie boeken maar weet je niet goed naar welke plaats? Er zijn veel mooie vakantiebestemmingen spanje. Zo kun je heerlijk vertoeven aan de stranden van de Costa Brava of de Costa del Sol maar kun je ook de bezienswaardigheden van Barcelona, Valencia of Granada gaan bekijken. Hou je meer van luxe? Dan kun je het beste in marbella vakantie gaan houden. Marbella staat bekend om de enorme boten en cruiseschepen. 

http://vakantiespanje.nl/

Gerelateerde artikelen

een oud feest met nieuwe tradities

Houd het springen veilig

Het luisteren van de radio zonder internet