Idelisa
Image default
Society / Relationships

Zoekt u een mediator in Wageningen?

Onlangs kwam ik een vriendin van mij tegen in de sportschool, waarvan ik weet dat ze problemen heeft in haar huwelijk en de hulp van een mediator in Wageningen dus goed kan gebruiken. Ik vroeg haar hoe het met haar gaat. Ze antwoordde ‘niet goed’, met de tranen in haar ogen. Het was hartverscheurend. De herinneringen aan mijn eigen gevoel toen, kwamen direct bij mij boven.

Neem vooral contact op met een mediator in Wageningen

Ik wist toen niet af van het bestaan van een mediator in Wageningen. Ik was zo bang voor zoveel. Bang om een alleenstaande moeder te zijn, om alleen te zijn, voor mijn kinderen, voor de financiën, voor de kosten van een advocaat en voor het onbekende. Bang voor alle stress die zou volgen. Ik huilde in die tijd minstens 10 keer per dag. Ik was verdrietig. Ik voelde me een verliezer, boos en alsof het een vreselijke onrechtvaardigheid was. Pas toen ik in contact kwam met Anneruth van In2Mediation, voelde ik dit alles verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Onthoud goed:

1. De dag dat je binnenkort ex-partner zal vertrekken, zal je verrassend genoeg, ondanks alles een opgelucht geven als je alles goed met elkaar geregeld en op papier hebt gezet.

2. Als je geen nare verklaringen via de advocaat van je partner wilt horen die je fysiek misselijk zullen maken, probeer dan met hulp van een mediator te bemiddelen. Zet je trots opzij en praat met je partner en maak goede afspraken. Dit zal je het geld van een dure advocaat besparen.

3. Je zult niet voor altijd alleen zijn. Daten kan op elke leeftijd geweldig zijn. Op enig moment zal je echt weer iemand ontmoeten met wie je graag samen bent. Nu voelt het vast nog niet zo, maar geloof me, het kost gewoon tijd.

4. Je kinderen gaan waarschijnlijk veel huilen, zich verdrietig voelen, vreemde dingen doen of zich misdragen. Ze voelen zich boos of verdrietig of bang of schuldig, (alsof het hun schuld is). Praat gewoon met ze. Houd altijd de communicatielijnen open. Maar probeer niet met hen te redeneren. Bevestig gewoon hoe ze zich voelen. Blijf ze vertellen dat je begrijpt hoe ze zich zo voelen. En benadruk dat de scheiding niet hun schuld is.

5. Er volgt een tijd met hilarische momenten, gekke afspraakjes, maar ook een tijd waarin veel gehuild zal worden om het verdriet. Dat is prima, het komt echt goed met je.

Heb vertrouwen dat het weer goed komt

Heb vertrouwen in jezelf. Sommige dagen zullen goed zijn, sommige ronduit uitdagend. Je kunt een tijdje minstens 5 keer per week huilen. Maar je zult ook lachen. Je zult nog steeds dezelfde persoon zijn die je was, en eigenlijk zul je in sommige opzichten zelfs een beter en sterker persoon zijn.

Gerelateerde artikelen

Afvallen

Bewindvoering in Harderwijk

Cruisevakantie