Idelisa
Image default
Society / Relationships

Alles uit je carrière halen

Voor de één zal het klinken als een nachtmerrie, terwijl de ander er misschien minder problemen mee heeft, maar het grootste gedeelte van je leven ben je aan het werk. We werken gemiddeld 36 uur per week en 48 weken per jaar. Dit houden we zo’n 40 jaar vol. Het komt er op neer dat we uiteindelijk bijna 70.000 uur aan het werk. Dat is evenveel als acht jaar non-stop werken. Het is dus wel handig dat je met plezier naar je werk toe gaat…

Jammer genoeg zijn er genoeg mensen die puur voor de noodzaak (lees: geld) werken. Ze zitten de tijd uit tot ze weer naar huis mogen. Dit kan je misschien een paar jaar volhouden, maar toch geen 40 jaar lang? Tuurlijk is brood op de plank de belangrijkste reden dat je werkt, maar daarnaast moet je niet elke dag met tegenzin naar je werk gaan. Als je je werk leuk vindt en je bent er gelukkig mee ga je sowieso een stuk opgewekter door het leven. Daarnaast zal het de vitaliteitsapk op de werkvloer ten goede komen, waarmee je je carrière uiteindelijk weer een boost kan geven. Een werknemer die zijn taken goed uitvoert en daarbij enthousiast is over zijn werk is veel interessanter voor een werkgever dan iemand die zijn taken slechts plichtmatig uitvoert.

Om te ontdekken welke baan het beste bij je past is het belangrijk om na te denken over de dingen waar jij gelukkig van wordt in het leven. Dit is best lastig om zelf te ontdekken, soms kan iemand die er ervaring mee heeft helpen. Een voorbeeld hiervan is loopbaanbegeleiding van Carrièrepoort. Tijdens zo’n traject wordt er gekeken naar je persoonlijke doelen en leerpunten. Op deze manier wordt je meer bewust van de mogelijkheden en vergroot je de kans om het beste uit je carrière te halen.

http://carrierepoort.nl