Idelisa
Image default
Society / Relationships

Bij All Dent kunt u terecht voor allerlei soorten compressoren

Compressoren zijn een onmisbaar onderdeel van de tandheelkundige chirurgie en van cruciaal belang voor het continue functioneren van uw praktijk. Ze vormen het hart van de tandheelkundige praktijk. Deze machine comprimeert, reinigt, droogt en bewaart lucht, die de kracht van handstukken en bepaalde functies van tandheelkundige behandelcentra en handreinigers levert.

Compressoren zijn onmisbaar in elke tandheelkundige praktijk

De tandheelkundige compressoren verlagen het dauwpunt van de perslucht, verwijderen onzuiverheden via een intern filtersysteem en elimineren vocht uit de lucht. Uw praktijk is afhankelijk van een constante en betrouwbare toevoer van hoogwaardige perslucht. Daarom pleiten de professionals van Alldent voor olievrije compressoren die volgens de hoogste normen van kwaliteitscontrole worden vervaardigd.

Waarom kiezen voor een olievrije compressor?

Het gebruik van tandheelkundige compressoren is strikt gereguleerd omdat ze moeten voldoen aan een hoge mate van hygiëne-eisen. Dit om te voorkomen dat uw patiënten worden blootgesteld aan verontreinigingen die infecties of andere problemen kunnen veroorzaken. Olie en andere deeltjes mogen niet in de luchtstroom binnendringen. Standaard oliegesmeerde compressoren kunnen een filter gebruiken om deeltjes te verwijderen, hoewel deze filters duur zijn en regelmatig moeten worden gecontroleerd en vervangen. Waarom zou u de lucht verontreinigen om deze te reinigen met filters, terwijl u schone perslucht kunt maken met een olievrije compressor? Door de kosten van olie, filters en slijtage zijn olievrije compressoren in wezen voordeliger.

Wanneer moet u uw compressor vervangen?

Het rendement van uw compressor is gebaseerd op de tijd die het kost om de tank op druk te brengen. De meeste fabrikanten hebben aanbevolen tijden voor een compressor om op druk te brengen, evenals de aanbevolen bedrijfs cyclustijden. Als u een oudere compressor gebruikt, controleer dan regelmatig de prestaties ervan en als deze te lang draait om de druk in stand te houden, is er ofwel een lek in het systeem of verzwakt de compressor. Bewaak ook de kwaliteit van de geproduceerde lucht. Om de zuiverheid van de lucht te controleren kunt u een eenvoudige test uitvoeren met behulp van een kleine spiegel. Blaas gewoon lucht van uw handstuk op de spiegel. Alle vuil, olie, vocht of verontreinigingen die vrijkomen, zullen duidelijk zichtbaar zijn op het oppervlak.

Overwegingen bij de keuze van de tandheelkundige compressor

De specialisten van Alldent hebben veel praktijken voorzien van een compressor. Zij kunnen u goed informeren over de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de meest geschikte machine voor uw praktijk.