Idelisa
Image default
Society / Relationships

De levensduur van je schutting verlengen

Door je schutting te beitsen met tuinbeits, verleng je de levensduur van je schutting met een aantal jaren. Houtbeits is zo samengesteld, dat de dichte houtstructuur van een schutting diep doordrongen kan worden. De bewerking van je schutting met beits zorgt ervoor dat je schutting beschermt is tegen weer en wind. Ook geeft het beitsen een gezonde en frisse look aan je schutting. Beitsen kun je gemakkelijk zelf doen en is ook nog eens betaalbaar.

Wanneer je een oude en/ of al behandelde schutting hebt, zorg je ervoor dat je de schutting eerst grondig reinigt met een hogedrukspuit. Laat hierna je schutting goed drogen, het liefst een paar dagen. Wanneer de schutting compleet droog is kun je de schutting schuren.

Als je nieuw en onbehandeld hout hebt, kun je direct beginnen met het schuren. Als je een geïmpregneerde schutting hebt is het verstandig om de zoutkristallen eerst helemaal weg te schuren. Dit voorkomt het afbladeren van beits in de toekomst.

Nadat de schutting geheel glad geschuurd is, moet je het goed afstoffen. Dit kun je doen met een vochtig doekje. Wanneer je klaar bent met het afstoffen moet het hardhout ontvet worden met een thinner. Als je zachthout hebt kun je het hout ontvetten met wasbenzine.

Voordat je begint met beitsen, moet je eerst alle stukken die niet gebeitst hoeven te worden afplakken. Roer de beits ook goed door voordat je begint. Breng de beits aan met een brede kwast. Na ongeveer drie uur is de beits droog. Om een sterkere kleur te krijgen, kun je ervoor kiezen om meerdere lagen beits aan te brengen. Als je dit wil doen, zorg er dan voor dat je minimaal 24 uur wacht voordat je de volgende laag aanbrengt. Wanneer het hout helemaal uitgedroogd is, kun je het licht opschuren in de nerfrichting wat zorgt voor een optimaal resultaat.

https://www.moosefarg.nl/

Gerelateerde artikelen

Goed voornemen: milieubewust zijn

Kerst van 1920 tot 2020

Betrouwbare WP hosting