Idelisa
Image default
Society / Relationships

Het inrichten van een klein huis

Het inrichten van een klein huis of appartement kan erg lastig zijn. Toch zijn er veel voordelen verbonden aan klein wonen. Vaak hebben kleine huizen en appartementen namelijk een gunstige ligging, bijvoorbeeld in het centrum. Daarnaast zijn ze goed bereikbaar voor starters. Ook geven ze vaak een knus gevoel vanwege het kleine oppervlak. Hieronder volgen een aantal tips om je kleine huis of appartement in te richten zonder dat er teveel sfeer en beleving verloren gaan.

Het gebruiken van lichte kleuren geeft al snel de illusie dat een ruimte groter lijkt dan het daadwerkelijk is. Dit geld voor zowel kleuren op de muren en plafond, maar ook voor vloeren. Als je een wat spannendere interieur, kun je kiezen voor een accentkleur. Denk hierbij aan een felle kleur of bijvoorbeeld een donkere natuurtint. Accentkleuren moeten niet te overweldigend zijn, zorg er daarom voor dat ze alleen in meubels terugkomen. Meer kleur kan namelijk snel te veel zijn, waardoor je juist de sfeer en het ruimtelijke gevoel verliest.

Kies voor multifunctionele meubels, zoals een bedbank of een eettafel die je uit kan schuiven. Tegenwoordig zijn er erg veel meubels te verkrijgen die je kunt gebruiken als je klein woont.

Je kan een gevoel van diepte creëren met laagjes. Kleine ruimtes hebben vaak niet veel diepte, doordat de ruimte beperkt is. Door bijvoorbeeld een neutrale bank te versieren met kussens in een andere kleur of patroon, kun je deze diepte creëren. Ook kan je je eetkamerstoelen met een kussen op de zitting in een andere kleur bewerken.

Nog een goede tip is om naar de hoogte van een ruimte te kijken. Opbergruimtes kun je bijvoorbeeld makkelijk met een opbergwand maken. Zo kun je je spullen opstapelen wat erg veel ruimte kan besparen. Wanneer je een schuine wand hebt, zou je een op maat gemaakte kast kunnen gebruiken zodat je zelfs de kleinste hoeken kan benutten.

https://www.nouvez.nl/