Idelisa
Image default
Society / Relationships

Een holistische kijk op de verbinding met het leven

Tegenwoordig is het moeilijk om een hele dag te leven zonder momenten van stress, door relaties die veel of zelfs minuten van belangrijke besluitvorming vergen. De dagen gaan voorbij, de maanden komen tot een einde, de jaren brengen de realiteit en we beseffen niet wat echt belangrijk is voor ons.

Hoezeer we ook proberen de aandacht te richten op onze gezondheid, levenskwaliteit, welzijn, gezin en werk, het is onvermijdelijk dat tientallen nieuwe informatie tot ons komt door de snelheid van het internet in deze geglobaliseerde wereld. Het is bijna onmogelijk om zoveel verantwoordelijkheden te organiseren zonder te stoppen om na te denken en ideeën te ordenen.

Het is geen wonder dat veel mensen lijden aan het Burnout Syndroom of het Versneld Denken Syndroom. Informatie bombardeert ons elke dag en neemt ons leven in beslag zonder veel tijd over te laten om er over na te denken. Maar het ergste is dat veel van deze informatie op zijn minst kan worden weggegooid omdat het veel irrelevante onderwerpen met zich meebrengt.

De eerste stap in het intelligent omgaan met stress ligt in de basis, bijvoorbeeld het kalmeren van de geest. Kies zelf een praktijk zoals meditatie, acupunctuur of zelfs manuele therapieën, zodat je zelf tijd hebt. Zodat de geest het overbodige kan wissen en ideeën met duidelijkheid en objectiviteit kunnen stromen.

Meditatie overweegt een kalme en rustige staat, die de aandacht stimuleert in je ademhaling, je middenrif, de spieren die zich in je ribbenkast bevinden, de frequentie van je hartslagen en de sensaties.

Acupunctuur brengt ook voordelen met zich mee in de manier waarop je ademt en angst beheerst, door zelfkennis en de energetische regulatie van de meridianen die rond het lichaam reizen.

Manuele therapieën, die Reiki kunnen zijn, klassieke westerse of oosterse massages, zullen de ontspanning van het lichaam en dus de geest bevorderen, punten van spierspanning verlichten, een betere bloedcirculatie en voeding van de weefsels en organen van het lichaam bevorderen.

Elke praktijk vraagt van de beoefenaar tijd, zelfcontrole en specifieke zorg om de angst die de toekomst en de zware verlangens van het verleden met zich meebrengen te elimineren.

Wil jij ook holistisch leven? Volg dan eens een cursus of opleiding bij ZoMa Opleidingen.

Gerelateerde artikelen

Bedrijfsfotografie in Arnhem

Littekens behandelen bij dermatoloog

Zelfvertrouwen krijgen