Idelisa
Image default
Society / Relationships

Een zwembad in je tuin

Een zwembad is een heerlijk bezit. De lente en de zomer komen er weer aan en dan denken veel mensen met een (grote) tuin na over de aankoop van een mooi zwembad in de tuin. Het eerste wat de meeste mensen dan doen is op zoek gaan naar een goede zwembadbouwer. Want waar ga je het bad plaatsen in de tuin? Het is raadzaam eerst een tuinarchitect in te schakelen voordat je contact zoekt met een bouwer. Een zwembadbouwer denkt vanzelfsprekend ook mee over de plaatsing van het bad, maar die hebben vaak maar één focus: het verkopen van een zwembad.

Het is toch een behoorlijke investering en je wilt niet dat het zwembad uiteindelijk op een plek wordt aangelegd waar het er niet mooi bij ligt. Een tuinarchitect is iemand die alle belangen goed afweegt en objectief advies geeft. Verder houdt hij rekening met de wensen van de koper, de omgeving en de stijl van het huis en de tuin. Een zwembad in Nederland kan namelijk vaak een lelijk ding zijn. Je hebt er maar een paar maanden plezier van en de rest van het jaar gaat het zwembaddoek weer over het zwembad heen.

Aan te raden is daarom dan ook om het zwembad niet in het directe zicht van de rest van het interieur te leggen. Een betere optie is meestal om in de hoek van de tuin te leggen waar je niet direct tegen aan kijkt. Ook kan het mooi zijn om bijvoorbeeld een muurtje of een heg te plaatsen om het zicht op het bad te onderbreken. Verder moet u rekening houden met vragen als: Hoe vaak ga je het bad gebruiken? En, wil je alleen zwemmen of ook kunnen zonnebaden? Een tuinarchitect zal al deze vraagstukken afwegen en met een goed onderbouwd advies komen. Voor het gemak van het onderhoud is het advies om zwembadfolie te laten aanleggen.

http://zwembadfolie.nl