Idelisa
Image default
Society / Relationships

Neppe of echte boom

Veel mensen zitten rond de feestdagen in dubio over of ze een echte of een neppe kerstboom moeten kopen. Er zijn genoeg argumenten om voor een echte kerstboom te gaan, maar toch is er ook meer dan genoeg reden om voor een kunstboom te gaan. Dit artikel weegt de voor- en nadelen van beide opties tegen elkaar af. 

 

Een nadeel van de echte kerstboom is dat deze naalden loslaat. Op een gegeven moment wordt de boom oud of heeft hij niet genoeg water meer. Dan laten er langzamerhand steeds meer naalden los. Dit is vervelend omdat je dan overal in je huis naalden tegenkomt en deze ook allemaal weer op moet ruimen. Toch geeft een echte kerstboom wel net even wat meer kerstsfeer. Dit komt met name door de heerlijke dennengeur die deze met zich meebrengt. Toch kan het vinden van een mooie boom soms lastig zijn. De ene boom is te groot en de ander te klein. Ook zitten er vaak aan de ene kant meer takken dan aan de andere kant. Het is dus een ware zoektocht, maar als je de perfecte boom gevonden hebt, staat deze prachtig in je huis. 

 

Wanneer je een kunstboom hebt hoef je niet bang te zijn voor uitvallende naalden. Ook is het niet zo dat de ene kant van de boom voller is dan de andere. Eigenlijk heb je gewoon al gelijk de perfecte boom voor je neus staan. Bovendien kun je de takken op zo een manier buigen dat ze precies zo staan als jij het wilt. Een goede kunstkerstboom is duur, maar je verdient dit bedrag op de lange termijn zeker terug. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om versierde kerstbomen te kopen. Voor de mensen die echt helemaal in de kerstsferen op willen gaan is er ook de kunstkerstboom met sneeuw. Zo kan iedereen de perfecte boom thuis neerzetten. 

Gerelateerde artikelen

Psychische problemen Nederland

Regelen van de uitvaart

Hulp bij jouw scheiding in Tiel!