Idelisa
Image default
Society / Relationships

Waarom moet je geen gebruik maken van gratis websitemakers?

Het klinkt natuurlijk perfect, een gratis website laten bouwen of zelf bouwen. Want waarom zou je betalen voor een dienst als dat niet per sé nodig is. Achteraf blijkt er toch vaak dat het geen handige beslissing is (geweest).

Voor ongeveer 95% van de mensen die ervoor kiezen om een eigen website of blog te maken, is het niet slim om voor een commerciële websitemaker met een gratis versie te kiezen. Je kunt hierbij denken aan WordPress.com, Wix, Jimdo en nog een paar andere websitemakers. Met deze gratis versies van websitemakers zul je uiteindelijk namelijk ook gewoon betalen. Alleen zal dit op een later moment gebeuren of op een andere manier.

Wil je dus een professionele website laten maken? Dan is het niet slim om dit gratis te doen met een commerciële websitemaker. Dit omdat er vaak advertenties op je website geplaatst worden waar jij verder niks voor krijgt. Daarnaast krijg je ook geen eigen domeinnaam, maar zul je een subdomein krijgen op de website van iemand anders. Ook krijg je niet veel schijfruimte en geen ondersteuning of support bij vragen en/ of problemen. Bovendien zal je website niet heel snel zijn, wat al snel voor irritaties kan zorgen.

Het is ook zo dat je vast zit aan één partij. Dit betekent dat ook de bereikbaarheid van je website, je teksten, je designs etc. allemaal in handen zijn van één partij. Ook heb je maar weinig te eisen zolang je niks betaald, zelfs wanneer de websitemakers iets verpest. Er is dan ook een beperkte keuze qua design voor je website. Je kunt vaak maar kiezen uit een handje vol gratis designs. De helft van de opties zijn dan ook vaak gesloten totdat je ervoor kiest om te betalen. Het is ook niet erg professioneel wanneer je moet mailen met een hotmail of gmail adres. Dit is echter wel het geval wanneer je gebruik maakt van een gratis websitemaker.

https://www.edit4u.nl/

Gerelateerde artikelen

Beleggen voor je oude dag

Zoekt u een mediator in Wageningen?

En goede inrichting van het huis