Idelisa
Image default
Society / Relationships

Kenmerken waterpompen

Kenmerken waterpompen

Er zijn allerlei soorten waterpompen op de markt die water uit verschillende bronnen kunnen pompen. De ene pomp wordt gebruikt om een overvloed van water weg te pompen, terwijl de andere pomp het water gebruikt om bijvoorbeeld stukken land nat te maken.

Dompelpomp

De pomp zijn naam verklapt al een beetje waar het overgaat. De dompelpomp is een pomp die in het water geplaatst moet worden. De pomp wordt onder gedompeld in het water om zo water weg te pompen. De pomp wordt gebruik bij een overlast aan water zoals bijvoorbeeld overstromingen door veel regen. De pomp kun je onderscheiden in schoonwater en vuilwater. Bij schoonwater kun je denken aan regen water en bij vuilwater bedoelen we grovere materialen zoals zand en grond.

Hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp is een pomp die helpt bij het verhogen van de druk in leidingen. Oudere huizen hebben vaak last van een te lage druk in de leidingen waardoor het woonplezier afneemt. De hydrofoor biedt hier de oplossing voor. De pomp wordt voornamelijk ingezet voor het verhogen van de druk, maar ook het irrigeren van tuinen en het voorzien van water in bijvoorbeeld toiletten of wasmachines. De pomp is een zuinig en pompt alleen als de bron aanstaat.

Beregeningspomp

Een beregeningspomp is een waterpomp waarmee je water uit een bron kan halen zoals een meer of sloot. De pomp kan gebruikt worden om je tuin of land te besproeien. In de pomp zitten er onderdelen die ervoor zorgen dat het water met een bepaalde druk uit de pomp geperst wordt. Met hoge druk wordt het water geperst naar bijvoorbeeld een waaier of sproeier. De pomp zuigt zelf het water uit de bron met een hoge druk en lijkt veel op een hydrofoorpomp. Het verschil tussen de pompen is, is dat de hydrofoorpomp zichzelf kan uit een aanschakelen en de hydrofoor heeft een tank.

https://www.waterpompshop.nl/