Idelisa
Image default
Society / Relationships

Hoe werkt 3d printen

Een 3d printer kan best ingewikkeld klinken als je niet zo goed weet hoe het apparaat in elkaar zit en werkt. We kunnen stellen dat het apparaat een printer is, en dat het driedimensionale objecten kan printen. 3d printen kan op verschillende manieren, er zijn namelijk meerdere soorten printers waarmee geprint kan worden. In eerste instantie is ieder idee hetzelfde. Met een machine wordt er met een bepaald materiaal een object gecreëerd wat ingepland staat in een digitaal bestand die het ontwerp stuurt naar de printer waarmee het object gemaakt wordt.

Nu kan het zo zijn dat het materiaal dat gebruikt wordt, verwarmd wordt waardoor het een meer vloeibare vorm aanneemt in plaatst van een vaste vorm. Door de vloeibare vorm is het materiaal te bewerkten en kunnen er allerlei figuren en objecten mee gemaakt worden. De meeste printers maken gebruik van een verplaatsbare spuitmond waardoor het materiaal naar buiten komt en zodoende wordt er laagje voor laagje opgebouwd om zo een driedimensionaal object te ontwikkelen. Deze lagen aan materiaal worden door vaak een laser verhard zodat het op zijn plek blijft.

Door het feit dat het materiaal verhit wordt en daarmee vloeibaar wordt kan er bijna, eigenlijk iedere, bedenkbare vorm gemaakt worden. Dit betekent dat er eigenlijk geen grenzen meer zitten aan fantasieën en hoe je objecten eruitzien. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer er een maquette of prototype wordt gemaakt dit ook in werkelijkheid gerealiseerd moet kunnen worden. Met sommige materialen kan er namelijk heel gemakkelijk geprint worden. Dit komt voor bij bijvoorbeeld metalen, deze worden geprint doormiddel van poedervormen en worden of verlijmd of versmolten. Wanneer zo een dergelijk object echt wordt gerealiseerd dan dit natuurlijk niet. Bij materialen zoals carbon of wood kan natuurlijk ook niet altijd alles in werkelijkheid gemaakt worden. Echter tegenwoordig kan er al veel meer groot geprint worden dan dat je daadwerkelijk zou denken.

https://www.3dfilament.supplies/

Gerelateerde artikelen

Académie | Beauty Fashion Shop

Een typische zomer in Nederland

De ideale trouwlocatie in Ermelo!