Idelisa
Image default
Society / Relationships

Het bespelen van een instrument

Al jaren wordt er aangegeven dat bij het bespelen van de instrument en zeker als het gaat om kinderen de ontwikkeling van de persoon met stijgende lijn vordert. En dat het verschillende soorten invloed kan hebben op een persoon. In dit verhaal bespreken we deze factoren en wat voor invloed het kan hebben om een instrument te leren bespelen.

Intelligentieniveau

Bij het bespelen van een instrument komt er een stukje theorie maar ook praktijk erbij kijken. Op dat moment wordt er gebruik gemaakt van de linker en rechter hersenhelft. Zeker bij kinderen is dit een goede training voor de ontwikkeling dit omdat kinderen veel sneller bepaalde methodes kunnen aan leren dan volwassenen.

Motorische ontwikkeling

Bij bijna elke instrument wordt er gebruik gemaakt van de oog-hand coördinatie. Hiermee vordert men hun behendigheid en skills. Een goed voorbeeld hiervan is het leren drummen. Hierbij is de motorische ontwikkeling zeker van toepassing.

Motivatie en zelfvertrouwen

Bij het bespelen van een instrument zal men vaak tegen verschillende soorten struikelblokken oplopen. Zeker voor een kind is dit belangrijk omdat hij of zij zo zijn zelfvertrouwen leert ontwikkelen. Ze worden steeds beter in het zelf oplossen van problemen of omstandigheden.

Geheugencapaciteit

Bij het bespelen van een instrument vordert men hun geheugencapaciteit. Mensen kunnen beter verschillende soorten informatie onthouden. Denk aan een online drumles,  hierbij zal men veel sneller bepaalde vormen of technieken onthouden omdat het steeds vaker terug komt. Zeker bij kinderen is dit het geval.

Waarderen en geduld

Wanneer je beschikt over een instrument is het belangrijk dat er hier goed voor wordt gezorgd. Door het bespelen van een instrument gaan vooral kinderen al snel waarde hechten aan een instrument en zullen hiervoor moeten zorgen. Ook geduld is erg belangrijk bij het leren van het bespelen van een instrument. Er is veel oefening voor nodig want je leert het niet zo maar en daar is een stukje geduld voor nodig.

https://www.onlinedrumles.nl/hoe-werkt-online-drumles/